General în armata lui Decebal sau lider într-o lume agilă?


decebalÎntr-o seară citeam cu Laurențiu  din ”Carte de citire și gîndire” de Spiridon Vangheli și am ajuns la o poveste din care și cei interesați de agilitate și leadership au ceva de invățat.

„Romanii vroiau să cucerească Dacia. Dar armatele lor au fost învinse de regele Decebal, un bărbat înțelept, curajos și puternic.

„Zeii țin cu cei care își apără țara lor” zicea regele dac.

În una din bătălii a fost făcut prizonier un general roman. Decebal, care era îmbrăcat ca un ostaș simplu, nu ca un rege, l-a întrebat:

  • Ce cauți în țara noastră, străinule?

La care generalul trufaș a zis:

  • Eu sunt general roman și nu vreau să vorbesc decît cu un general de-al vostru. Generalul nu știa că vorbește cu Decebal.
  • Află, romanule, i-a zis Decebal, că noi n-avem generali. Noi avem numai oșteni, de la rege pînă la acest copil… a zis Decebal arătînd spre un băiat de vreo 13-14 ani care ținea în mână o spadă mai lungă decît el.
  • De aceea și biruiți, că n-ascultați de nimeni, a observat amar romanul.
  • La noi generalii se cunosc nu după haine, ci după vitejie, a mai spus Decebal. În Dacia cine-i mai curajos, mai bun, mai dibaci, acela e general…”

La un moment dat m-a dus gândul la echipele agile. Probabil vă întrebați ce are această poveste cu agilitatea și care sunt acele elemente comune?

În primul rând mi-am amintit de următorul principiu din Manifestul Agil  ”Cele mai bune arhitecturi, cerințe şi design emerg din echipe care se auto-organizează”. Deci la fel ca în povestea cu Decebal, echipele agile nu au nevoie sa fie organizate din exterior, ele sunt împuternicite, competente și responsabile să-și identifice cele mai potrivite unelte și modalități de livrare a valorii (”…noi n-avem generali. Noi avem numai oșteni …”).

Apoi, faptul că echipa se auto-organizează nu exclude existența liderului sau liderilor, doar că nu titlu este cel care face diferența, pentru că un lider nu înseamnă un șef, ci mai degrabă cineva care servește echipa în calea ei către obiective și excelență. Într-un context agil, vorbim mai degrabă de o echipă de lideri. Mai întâi de toate, fiecare  participă la definirea/rafinarea viziunii și strategiei. Apoi, în dependență de competențele fiecăruia, nevoile echipei, dar și nevoile individuale, fiecare este încurajat să animeze și să servească echipa la momentele oportune(”…cine-i mai curajos, mai bun, mai dibaci, acela e general…”).

E posibil ca noțiunea de general din această poveste să corespundă mai degrabă conceptului de software arhitect din lumea IT. Dar și în acest caz lucrurile sunt cam la fel. Consider că locul celor care știu cum să producă mai bine valoare este alături de echipă, lucrând cot la cot cu ceilalți.

Povestea de mai sus confirmă încă o dată faptul că agilitatea are rădăcini adânci, în particular în istoria și cultura noastră. Cel puțin așa îmi place mie să cred. Acest fapt ne permite multora dintre noi să ajungem la un moment dat să abordăm agilitate ca fiind ceva natural și să considerăm că este vorba doar de bun simț.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>