Proactivitate fără viziune


O discuție scurtă cu membrul unei echipe:

Echipă: Avem o situație mai ciudată pe proiect. Echipa vine cu multe idei tehnice și funcționale către client, dar acesta de obicei le refuză. Noi mereu am încurajat proactivitatea în echipă, dar în situația dată echipa începe să fie demotivată.

Coach: Crezi că e rea voință  din partea clientului sau sunt alte motive în spatele refuzurilor?

Echipă: Sigur nu e din rea voință, știu că el își dorește ca produsul pe care-l construim împreună să aducă beneficii mari companiei sale, muncește mult în acest sens, este implicat etc.

Coach: Ai spus despre „beneficii mari pentru compania sa”. În ce mod  crezi că produsul dat ar putea aduce beneficii companiei?

Echipă: Hmm…nu mai stiu exact, dar interlocutorul din partea clientului cu siguranță ar trebui să știe. (pauză..) Dar stai un pic că m-am prins, noi nu avem viziunea produsului pe care-l construim. Poate aceasta ne împiedică să facem propuneri de valoare pentru client. Cred că știu ce am de făcut, vreau o discuție cu clientul pentru a înțelege mai bine ce probleme de business adresează produsul dezvoltat de noi și în general cum acesta va contribui la dezvoltatea businesului.

Proactivitate fara viziune

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>